Kråkans kramar

Barnteater 3-8 år – Stopp min kropp

Kråkans kramar bygger på ”Stopp min kropp” och mitt och ditt. En interaktiv föreställning för förskolan, skolan och anpassad skola.

Längd 30 minuter, workshop 30 minuter som ingår.

Boka

Fast pris inom Storstockholm. Vi är en uppsökande teater som kan komma ut till er och spela i era lokaler. Ni väljer dag, tid och plats. För er som önskar besöka en “riktig” teater, varmt välkomna till vår scen Bristol i centrala Sundbyberg.

Övrig info Spelyta: 3 x 3 m
Bygg-/rivtid: 30 min/30 min
El: Vanligt eluttag
Max publikantal: 70 barn + pedagoger
Pris: 8 000 kr

Spelplatsen ska vara redo för scenografibygge när skådespelarna anländer. Barnen sitter med fördel på golvet.

Kråkans kramar

Föreställning för barn 3-8 år

– Längd 30 min + Workshop 30 min

Lodjuret Loa är på jakt efter nya kramgoa vänner. Hon spatserar runt i skogen och spelar på sitt nya glimmande munspel när Kråkan Kraxi dyker upp. Kraxi är en tjuvaktig kråka som tar allt hen kommer åt. Lodjuret Loa som bara älskar att kramas anfaller Kråkan med sina varma men alltför hårda kramar. Kråkan som inte alls gillar att kramas tar munspelet från Loa i stället. Loa blir ledsen, både för förlusten av munspelet och för att Kråkan inte ville kramas. För alla älskar väl att kramas? Som tur är finns skogens konung Jan Barr från älgpolisen snabbat på plats. Med mycket sång, musik och dans får barnen hjälpa till att ställa allt tillrätta. Vi lär oss tillsammans om “Stopp min kropp”, att fråga innan man lånar och om att lyssna på varandra. Medverkande: Nora Dellow, Camilla Rensgård och Johan Asplund Manus: Johan Asplund Musik: Sara Noppa Fredriksson

Workshop - Ingår

Föreställningen Kråkans kramar belyser rätten att bestämma över sin egen kropp och om att lära sig skillnaden på mitt och ditt. Lodjuret Loa förstår inte riktigt att andra kanske inte alltid vill kramas. Kråkan Kraxi stjäl det hen vill ha.
I workshopen till Kråkans kramar samtalar vi först med barngruppen om vad de just sett i föreställningen. Vi berör tre saker; rätten till sin kropp, vikten av att lyssna på varandra och frågan om vad som krävs för att kunna lita på varandra. Gruppen får sedan tillsammans med skådespelarna delta i gruppstärkande lekar och övningar kring temana.
Hur känns det att lita på någon? Hur känns det att vara den någon litar på?
Workshopen avslutas med en ”Stopp min kropp-kull” och en gemensam reflektion över det vi just gjort.

Lärare berättar

Vi bokade föreställning med workshop som skapande skola projekt hos oss. Både lärare och elever var mycket nöjda och vi kommer boka in det fler gånger framöver. Vi kan varmt rekommendera fler att boka Teater Bristols föreställningar.
Som rektor har jag bokat mycket teater till vår skola. Men det är inte ofta man får så mycket positiv feedback från sina kollegor. Det är både enkelt och smidigt att boka. Det bästa var att de inte behövde låsa upp ett klassrum hela dagen utan vi kunde bedriva övrig verksamhet som vanligt.
WOW vilken föreställning. De kunde möta barnen helt på deras villkor och den efterföljande workshopen var helt suverän. Helt klart anpassat för att kunna fungera för oss på särskolan. Jobbar ni med barn med olika funktionsvariationer kan vi varmt rekommendera Kråkans kramar.

Lyssna på musiken

Teater på förskolor och skolor

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV